Mert ve İnternet

MERT TEKNİK BİR SORUN OLDUĞU KONUSUNDA ISRAR ETSİN

Mert: Şey, ben aslında internete girdim ve ödevimle ilgili araştırma yaptım. Ancak yazıcımız bozulduğu için ödevin çıktısını alamadım, öğretmenim!

Öğretmen: Öyle mi Mert! Tamam, madem araştırma yapmışsın, “güneş tutulması” ile ilgili bir şeyler öğrenmişsindir. Öyleyse bize konuyu tahtada özetle bakalım.

Mert: Şey... Ama öğretmenim!

Öğretmen: Hadi Mert, tahtaya...

Mert: Güneş tutulması... şey güneş... şey...güneşin tutulmasıdır.

Bunun üzerine sınıfta bir gürültü olur ve herkes Mert'e güler. Çünkü mert arkadaşları ve öğretmeni karşısında komik duruma düşmüştür. Öğretmen Mert'in aslında konu hakkında hiçbir şey araştırmadığını anlar ve onu yerine oturtur. Mert çok sinirlenir ve üzülür.

Sizce bu öykü böyle mi bitmeli?

Mert, akşam ödevini yapmadığı gibi kendisi için uygun olmayan şiddet içerikli bir oyun da oynamıştır.

Sizce Mert bu oyundan olumsuz etkilenmiş midir?

Evet, öykümüze devam edersek; Mert teneffüste saldırgan ve sinirli bir şekilde arkadaşlarının yanına gider, onlarla tartışır ve kavga çıkarır. Çünkü arkadaşları ona gülmüştür, onunla dalga geçmişlerdir.

Öğretmen kavgayı ayırır ve o an Mert'e hiçbir şey söylemez sonra sınıfa girdiklerinde öğretmen ters bir şey olduğunu anlar. Öğretmen tekrar Mert'e ödevini neden yapmadığını sorar.

Öğretmen: Mert, arkadaşlarına karşı hiç böyle davranmazdın! Saygılı, iyi bir çocuktun! Bir problem mi var, Mert? Ödevini neden yapmadın? Söyle bakayım!

 

Bu soru karşısında Mert sizce ne yapsın?

1- Öğretmenine akşam olanları olduğu gibi anlatsın.

 

(Öğrenci farklı bir cevap verirse öğretmen öyküyü ona göre yönlendirebilir.)